Diskuse

Mlčící dav

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A ještě poznámka k tolik vychvalované Zemanově ekonomické diplomacii. Podle studií řady renomovaných výzkumných společností by za dalších 20 až 30 let měly pětici největších světových ekonomik tvořit Čína, Indie, USA, Brazílie a Indonésie. V kolika z těchto zemí byl prezident Zeman oficiálně prosazovat naše ekonomické zájmy. Abyste to nemusel hledat, napovím. Kromě Číny ani v jediné. Pravá vizitka "skvělého" prognostika.

7 3
možnosti
RH

A byl tam jen z důvodu prosazování zájmů spřízněných skupin. Spíše než o česko-čínský obchod se zasloužil o prosperitu investic PPF v Číně.

3 2
možnosti
Foto

když miluješ, není co řešit.

6 3
možnosti
ZJ

... pane Bicero dospěl jsem k nezvratnému přesvědčení, že už jste vážně nevyléčitelně nemocný Rv! Vaše články a příspěvky už nemá cenu jakkoliv komentovat, poněvadž to vždy dopadá stejně, tzn. jako ten hrách a zeď ! Váš život se ztenčil na Neburešovo blahořečení, Zemanovu zářivost a poplivání všeho ostatního! Jste nešťastný člověk;-(! Copak se vážně díváte na celý polistopadový vývoj u nás tak negavisticky?? Antikarma.Rv

10 7
možnosti
MD

Vite, od kdy se realisticky pohled nazyva negativistickym?

3 2
možnosti
SN

:-).....Pěkně jste to vyčíslil! Tyhle odkoňovačky, jak jsem včera viděl tabulku stran, které se na tom podílely, stály naši republiku víc jak 5 bilionů!!! Před tím titulek, co je Čapí hnízdo? Pšouk, který nestojí za zmínku.

Další dobrá zpráva, doufám, nejen pro mně. Dnes, zase samozřejmě na FB.....IMOBA rozcupovala zprávu OLAFu na hadry! Pravděpodobně to bude důvod k nevydání Babiše a Faltýnka. Pro Vás: R^R^R^

5 8
možnosti
ZJ

.... ááá druhý do party se přidalRv O vás platí to samé, co jsem napsal autorovi.

8 4
možnosti
MD

Statni i mezinarodni politika se ridi stejnymi zakony jako vladnou na hnojisti s vice kohouty. Staci, kdyz takovy sedlak pri snidani usrkavajic meltu pohledne pres muskaty z okna. Pak muze dopit, zaprahnout kone a jit delat neco co vyzaduje skutecne nasazeni.

1 0
možnosti
MD

Ovsem plnokrevny intelektual na toto tema napise trisetstrankovou studii, vykouri sto krabicek 's velbloudem' a naplni kontejner s barevnym sklem, aniz by dosel k jednoznacnemu zaveru.

1 0
možnosti
Foto

Já jen malou technickou. Vrah Růžička nebyl jen obviněn. Byl i odsouzen a milost pro něj justiční kruhy dosti naštvala.

1 0
možnosti
Foto

Když je podle vás ten mlčící dav tak moudrý, tak proč jej obelháváte? Takže doplním váš seznam hříchů jiných. Havel souhlasil s bombardováním bývalé Jugoslávie, ale kdo stál v čele vlády, která jej jako jediná oprávněná jménem státu schválila? Kdo stál v čele vlády v době pádu a privatizace IPB, která nás stála desítky miliard? kdo stál v čele vlády v době prapodivné privatizace Mostecké uhelné? nechcete odpovídat? Tak to udělám za vás - váš idol Miloš Zeman. A můžu přidat třeba prapodivnou likvidaci ruské dluhu. Mám pokračovat?

9 3
možnosti
Foto

Havel dělal bombardování Srbska mezinárodní propagandu. Zeman ne.

5 5
možnosti
DB

lidé jsou zahlceni neskutečným množstvím informací, které nejsou schopni zpracovat, i když si sami myslí, že je zpracovali levou zadní. A to je účel, je to snaha donutit lid nemyslet a volit emočně. Tedy právě na základě onoho pohledu do tváře, či ohodnocení oblečení..........

Diogenes nebyl obvykle nijak dobře oblečený, přesto mu to myslelo více než možná 90% jeho současníků nebo dokonce bylo to procento ještě o veliký kus vyšší......a to se hodí všem těm, kdo nemají snahu lidem vysvětlovat a všem těm kdo chtějí aby lid zůstal přiměřeně tupým........... a tupý lid si neuvědomuje že je tupý, ba naopak si myslí že je nehorázně moudrý.......no není

Je to i otázka onoho českého selského rozumu..................rozum sedláka obvykle končí na hranici katastru jeho obce........takže selský rozum nikdy nestačí na světovou politiku............a v tom je i problém referenda a demokracie vůbec........je velmi správně, jestliže se selský rozum použije v dané obci, v dané komunitě a v daném katastru..........tam je selský rozum skutečně tou vynikající zbraní........ve státní politice a v mezinárodní politice ovšem tento katastrálně omezený pohled nestačí.......a tak ani nemá smysl referendum o výstupu či vstupu do EU, protože ani 10% lidí není schopno domyslet následky............a těch 5% lidí, kteří to umí stejně nejsou schopni domyslet absolutně všechno.........jen možná právě těch 90 až 95% a tak jakékoliv rozhodnutí vždy někoho poškodí oproti současnému stavu.......ale budou to jen výjimky a celkově se společnost pohne kupředu i když bude pár těch, kteří budou ....bohužel.... oprávněně prskat..........

A tak z pohledem na známé, je jasné, že Okamura a jeho snaha po přímé demokracii a referendu je jen ona pověstná mrkvička, za kterou tak ochotně kráčí osel.......

2 4
možnosti
Foto

znám díky myslivosti lidi z vesnice. Jejich pohled na spoustu věcí mne překvapuje svou moudrostí. Abych posoudil kandidáty nepotřebuji jméno obložené zpředu i zezadu tituly. Stačí mi pohled a poslech a je to stejný proces jako volba životního partnera. Člověk koukne a vidí. Na základě počtu rozvodů připouštím, že všichni tuhle schopnost nevlastní. Ti potom volí Drahoše a spol. Včera jsem na Barandově sledoval Zemana i Okamuru. První působil skvěle, druhý potvrzoval, že je neuvažujícím mluvkou.

3 3
možnosti
MK

Rozhodování podle letmého pohledu do tváře nebo stručné zprávy o soukromém životě rozhodně nepovažuji za moudré. Naštěstí ta skupina našich spoluobčanů ducha mdlého není tak veliká, jak se domníváte a doufám, že na Zemanovo znovuzvolení stačit nebude.

5 4
možnosti
Foto

uvidíme do jak silného šiku se semknou ve druhém kole zhrzení voliči těch ostatních.

3 2
možnosti
  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik