Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Sociopat by měl např. problém s empatií. Tu však autor ve svém článku projevuje.;-)

0 0
možnosti
Foto

Pobavil mě diskutující Radomír Pešorna, který volbu Súdánu zdůvodnil takto:

"Kdyby to udělal tady, tak po něm ani pes neštěknul v naší mírumilovné ateistické společnosti, tak jel tam, kde Bůh otevírá srdce lidí pro slyšení Evangelia..."

(http://zpravy.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A170226_162537_domaci_ale&razeni=vlakno&strana=11)

Teoretické "ani pes neštěkne" nepovažuji za takovou újmu jako reálných 20 let tvrdého žaláře v Súdánu.

Měl štěstí, že ho nakonec súdánský capo di tutti capi vyměnil za příslib obchodní spolupráce a spolupráce při řešení migrace. Uvidíme, zda ta cena nakonec nebude příliš vysoká.

2 2
možnosti
OF

Takže svatý Vojtěch měl sedět doma na p...li. A Cyril i a Metoděj měli v té Soluni chytat ryby. No to bychom dneska ještě lezli po stromech, alespoň bych po vás mohl házet šiškama;-D

7 0
možnosti
Foto

Sv. Vojtěch se rozhodl, že vyrazí. Nikdo za něj kaštany z ohně netahal, když kvůli kříži přišel o život. Kdyby nepřišli C+M, přišli by jiní.:-)

2 1
možnosti
BK

Nezlobte se, ale vnímat situaci pana Jaška tímto úhlem pohledu, je vedle. Pan Jašek jel pomáhat. Do poslední chvíle se držel velmi statečně a nazývat ho tím, kdo žadoní pak o pomoc, je opravdu nemístné. Žasnu, kolik lidí se k tématu pana Jaška staví negativně, bez srdce. Na mém blogu dokonce jeden muž vykřikoval, že jej měli pověsit. Opravdu síla! Já jsem byla velmi dojatá a šťastná, když se naší politické reprezentaci podařilo vyjednat propuštěníV.

8 2
možnosti
Foto

Byl bych s hodnocením činnosti pana Jaška v Súdánu opatrnější.

Nikdo nevíme, jaký byl skutečný účel jeho cesty.

Pan Jašek i naše média tvrdí, že jel předat peníze na léčbu nemocného člověka. Jaká je skutečná pravda, těžko říct.

3 7
možnosti
BK

Pan Jašek pomáhal člověku, který byl popálen. Jel mu předat peníze na léčbu.

3 1
možnosti
Foto

tomuto vysvětlení se dá v 21. století jen těžko uvěřit.

3 3
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

ať si jezdí misionáři kam chtějí, stejně jako ostatní turisté. Stejně jako se nepojištěný lyžař jen těžko domůže, aby za něj stát zaplatil škody, které v cizině nezodpovědným chováním způsobil, tak by to mělo platit pro všechny. Jedeš na misi? Tak se pojisti a pojišťovna ať tě tahá z bryndy, stejně jako třeba lyžaře.

6 4
možnosti
Foto

Vaše terminologie pro pana Jaška : "blázen, pošuk"...svědčí o tom, že máte jasno. Je podstatný rozdíl, jestli někdo jede do Libanonu v rámci budoucího kšeftu, nebo jestli dvě holky jedou do oblasti, kde má žena hodnotu použitého toaletního papíru.

Pan Jašek tam nejel šířit křesťanství, jen jel pomoci popálenému člověku, který by nejspíše zemřel. Jeho čin je možná mnohem cennější, než výjezd nějaké krajské delegace do JAR ke studiu tamějšího nakládání s odpady. Možná některým muslimům v Súdánu otevře oči v jejich skotomizovaném pohledu na svět. Nejen z tohoto pohledu je jeho čin šlechetný a pan Jašek je opravdový humanista.

15 2
možnosti
Foto

takže se dá čekat, že za chvíli vyrazí k dalšímu nešťastníkovi? Kolik jich asi tak na světě bude? Stovky milionů? Miliarda? Má co dělat a Zaorálek rovněž.:-)

9 4
možnosti
Foto

Já toho muže obdivuji. Většina misionářů investuje vlastní peníze, čas, dovolenou, zbytek částky (většinou opravdu velmi skromné) většinou přispěje církev kterou misionář v ČR navštěvuje či misijní organizace z darů a desátku dalších věřících. Ale většina částky leží na misionáři. Ten člověk něčemu věří a mnozí z těchto "bláznů" opravdu něco v životě jiných lidí dokáží. Sám jsem na krátkodobé misii 3x byl (pomáhal jsem v dětských domovech na Ukrajině). A není to žádný med, do klasické dovolené to má hodně daleko, ale cítím, že jsem mohl pár dětem změnit život. S některými rodinami si do teď píši a je pro mě milé pozorovat, jak se jejich život mění.

13 2
možnosti
Foto

sám uvažuji, zda by těm Súdáncům nebylo líp, kdyby k nim vůbec žádní misionáři nikdy nejezdili. Ani islámští, ani křesťanští a oni si dál věřili těm svým bůžkům. Tohle vměšování se do cizích záležitostí přináší jen samé problémy.

0 0
možnosti
ZB

Petr Jašek je český občan,Čech stejně jako Vy nebo já.Nikoho nezabil,nepašoval drogy,jen jel pomoci v rámci své víry svému bratru.Byl nespravedlivě odsouzen k pomalému umírání v podmínkách,které si ani nedovedeme představit.Naši pomoc si zasloužil,bez ohledu na to kolik to stálo.Lidský život za to stojí.Žranice na Hradě a výjezdy prezidenta na předvolební kampaně po každé vesnici také stojí dost peněz a nepomůže to vubec nikomu.Kdo počítá jen peníze a nevidí zachráněné lidské životy je hlupák...snad nejsou Češi takový chudáci,že nemají na to zachránit lidský život?

13 5
možnosti
Foto

peníze je třeba smysluplně využívat a ne je vyhazovat kvůli hlouposti pomatených. Bude-li stát takto úspěšně "zachraňovat" může se s takovými "cestovateli roztrhnout pytel".

7 8
možnosti
  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik