Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

V některých souvislostech to tak prostě je, že se běžně používá pouze příjmení. Umíte si představit, že by komentátor v televizi říkal, že na jedna jedna vyrovnával ve čtrnácté minutě pan Jágr? Nebo že by v knize o mistrech světa v šachu bylo napsáno, že panAnand po padesátém tahu, protože pan Carlsen by mu v příštím tahu vzal věž? (poznámka: Nor Carlsen je současným šachovým mistrem světa, Ind Anand byl mistrem světa před ním).

Něco jiného je, když Jágr nebo Carlsens někým hovoří přímo. V tom případě se zubař samozřejmě zeptá: "A jak dlouho už ty problémy máte, pane Jágr (pane Carlsen)?"

A u politiků to platí stejně.

Domnívám se, že sdělovací prostředky bývají k Zemanovi skutečně neomalené a nespravedlivé, ale to, co píšete dnes Vy, bych jim nevyčítal.

Samozřejmě i tady platí, že při přímém kontaktu je slovo "pane" nutné. Ale nikoli při psaní do novin.

S tím musí počítat každý, kdo jde do politiky. Pokud se mu to nelíbí, nemá kandidovat na prezidenta.

Tohle Zemanovi zcela určitě nevadí.

1 0
možnosti
SB

Oprava překlepu:

Mělo tam být: "že pan Anand vzdal partii po padesátém tahu..."

0 0
možnosti
VA

Přesně takto jsem reagovala svým článkem asi před rokem či dvěma když se o Nicolasovi Wintonovi vyjadřovali podobně 8-o Asi by naším slavným presstitutům upadla huba ;-D

9 1
možnosti
FB

Asi jen takové slohové cvičení, aby se něco napsalo, že? :) "Havel dalajlámu, Zeman prezidenta Číny", "Havel Čínu provokoval. Zeman se jako moudrý stařec s východní velmocí přátelí." Jinak pana prezidenta Zemana volilo ve druhém kole prezidentské volby 32.21% oprávněných voličů - tož to k té "nadpoloviční většině".

3 1
možnosti
Foto

Mě top nijak neruší. A nevadilo mi tip ani u Havla ani u Klause tak proč by to zrovna u Zemana mělo vadit? Ten člověk provokuje a má na toprávo a stejně tak má právo kdokoliv na jeho kritiku. Používání pouze příjmení není neslušnost

8 1
možnosti
Foto

Pro vás to zřejmě není neslušnost, pane Matuško ;-) To je právě o té hraně - kde jí slušný člověk dovede vnímat :-)

5 3
možnosti
Foto

Díky za ten článek. Slušné chování se dnes úmyslně vytrácí a mnozí publicisté dnes dumají o tom, kde je ta hrana, kam až mohou zajít.. v té hře o duši čtenáře.. Hezky napsané :-)R^

7 8
možnosti
  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik