Štěpán Bicera

Upadá to tady, upadá

3. 08. 2017 12:55:56
Je poledne a na titulní stránce visí dokonce blogy ze včerejška. Kde jsou ty doby, kdy 24 blogů, které sepsali autoři od dnešní půlnoci, byly stvořeny tak za dvě hodiny. Stejně čile se i pod blogy diskutovalo, byť pod "knicky".

Mezi blogery tu bývala jména, která tu už nějaký čas nejsou. Sám musím přiznat, že jak mi sešla z očí, zmizela mi z mysli. Vidím před sebou jejich tváře, jména jsou však v nenávratnu. Nešlo o žádné vyvrhele. Jen odmítali psát, jak se v tomto kraji sluší a patří a dostali padáka. Nejednalo se o ten zlatý, co dostávají přední manažeři, ale spíš připomínal ten od Kalouska.

Přestože svým psaním přispěli k nespornému věhlasu Blog.i DNES, dnes po nich ani pes neštěkne. Dostali stejného "zaracha", jako za socialismu znelíbení literáti, jejichž knihy zmizely z regálů knihoven, pultů prodejen a edičních plánů nakladatelství a vymazáni byli i z encyklopedií.

Doufám ,že dnes je přece jen doba o něco kultivovanější, než byla ta za socialismu a proto přicházím s následujícím návrhem. Na modré liště vedle oddílu Ostatní, který je rozdělen mezi Hyde park, ostatní a osobní je odstavec Blogeři. Pod něj bych navrhoval vložit dvě podlišty Aktuální a Hřbitov. V prvním by zájemce našel jako teď blogery, kteří píšou a na "Hřbitově" by se seznámil se jmény blogerů, kteří tu kdysi psali a s osudem, který jim to z nějakých důvodů zabránil. U některých by důvod mohl být zdravotní, u jiných skon a ti, které mám především na mysli, by měli pod jménem vysvětlení, že psali xenofobně, rasisticky, či užívali vulgární výrazy. Pro názornost by bylo dobré, kdyby byl přístupný i článek, který byl tou poslední kapkou, po které přetekla trpělivost adminů. Seřazeni by byli podle karmy v momentu zrušení s uvedením čtenosti, kterou dosáhli, než byli "popraveni".

Chápu, že blog. iDNES je soukromá platforma, která může nerespektovat zásady zakotvené v Ústavě ČR, jejíž je Listina základních práv a svobod nedílnou součástí. Přesto jsem přesvědčen, že malý "pomníček" by si tito zapovězení autoři zasloužili. Bez nich to tady totiž zdaleka není to, co bývalo a početnost blogů a diskutérů pod nimi, to jen potvrzuje.

Autor: Štěpán Bicera | karma: 27.29 | přečteno: 674 ×
Poslední články autora