Protestanti dnes zaplní náměstí

Obyvatelé Českých Budějovic se dnes připojí k celorepublikové demonstraci s názvem Proč? Proto? V 18 hodin na náměstí vyjádří lidé svůj nesouhlas s postupem A. Babiše a M. Zemana. Dělaji prý z vlasti firmu a z ústavy cár papíru.

Text v perexu a nadpis jsem si půjčil z MF Dnes, kde je pod značkou "bar" na titulní stránce jihočeské přílohy.

Nevím v jakém českobudějovickém nočním podniku autor článek psal, ale muselo se mu tam bezpochyby líbit, když hned v nadpisu se dopustil primitivní chyby. Stejně jako činnost spojená se šířením reklamy se nevyjadřuje slovem reklamovat, tak i lidé zúčastňující se protestu nejsou protestanti. To by budějovické náměstí Přemysla Otakara II zaplnili příslušníci evangelické církve. 

Upoutá I další slovo nadpisu "zaplní".  Pokud si někdo chce udělat představu jak vypadá hektar, ať si představí českobudějovické náměstí. Tak nám to říkával pan učitel Jelínek v základní škole ve Štítného ulici. Deset tisíc metrů čtverečních zaplní demonstrace několika desítek tisíc, ne protestantů, ale demonstrantů. Kolik jich tam v podvečer přijde si všichni mohou lehce zjistit pohledem na českobudějovické internetové stránky, kde jedna webkamera míří na náměstí se Samsonem.

V článku mne upoutalo i osočení pana Babiše, že z vlasti dělá firmu. Připomněla mi slova předsedy KSČ, který mně kdysi za socialismu po hektickém jednání s pracovníky švédské IKEA o cenách nábytku, tak trochu vytknul, že se chovám, jako by mi podnik patřil. Když jsem odpověděl: "škoda, že se tak nechovají všichni", nevěděl co říct.

To samé platí i v případě Babiše. Chovat se všichni ke své vlasti jako ke své firmě, namísto podle hesla "z cizího krev neteče", nedošlo by k vykradení státu v kuponové privatizaci. Komerční banky by byly v "českých rukách". Politici by nestvořili bilionový maxi podvod v podobě FVE. Kalousek by včas upravil zákon, týkající se korunových dluhopisů. Úmyslně by se nepředražovaly státní zakázky. Nečekali bychom na plusový výsledek hospodaření státu víc než čtvrtstoletí. Nemuseli jsme být až po uši zadluženi. 

Národu by už od Listopadu sloužili slušní a poctiví politici, jakým je i politik A. Babiš. Nejvěrohodnější důkaz, že ve funkci ministra financí pracoval poctivě, paradoxně poskytují jeho nepřátelé. Když ho před podzimními volbami, ve kterých jim hrozí od ANO porážka, chtějí očernit, musí pro nařčení hledat špínu až v historii jeho podnikání.

 

Autor: Štěpán Bicera | středa 10.5.2017 10:08 | karma článku: 34,42 | přečteno: 1239x