Štěpán Bicera

Jako by Babiše kropili živou vodou

27. 04. 2017 13:13:11
Čím víc Slonková+Kubík ministra Babiše ve svých reportážích špiní, tím víc preference ANO stoupají. I podle posledního průzkumu je Babišovo hnutí pořád nejvýš. Nevyrovná se mu už ani součet procent obou koaličních partnerů.

Dvěma tragicky působícím figurkám S+K v nechtěné podpoře ANO pomáhá řada politiků, se Sobotkou a Kalouskem v čele. Ministra Babiše pranýřují i početná média. Včera např. Seznam přiřadil reportáži z "tvůrčí hutě" S+K "Zvláštní vyšetřování" nejvýznamnější pozici a večer ji na tom samém místě nahradil Mitrofanův nenávistný komentář , kde je Babiše očerňující video znovu k dispozici.

Navzdory usilovným snahám o odstranění vůdce hnutí ANO z politiky, jeho preference neustále stoupají, zatímco obliba Sobotkovy ČSSD či Kalouskovy TOP O9 propadá.

Sociální demokracie si ze zoufalství dokonce najala americkou firmu. Po pár měsících předvolebního tažení se dá odhadnout, kam až zasahuje její záběr i koho zlanařila ke společnému očerňování největšího soupeře. V typicky americké nadutosti je tato firma bezpochyby přesvědčená, že průměrný občan nepatrného Česka musí být ještě primitivnější, než běžný volič v její domovině.

Věří, že co zabírá v USA, musí na nějaké Čechy stačit. Zahájit na koupených stránkách médií bezuzdné pomlouvání nejvážnějšího soupeře. Pokud se ospravedlní, vzápětí jeho slova znevážit. Po shlédnutí prvního videa autorů S+K má divák dojít k přesvědčení, že je Babiš vinen sebevraždou Milana Sládečka, který se měl zadlužit po nevydařeném obchodu s Agrofertem. Podle druhého videa má p. Babiš na svědomí i Jana Bočka, kterého nejprve vystrnadil z Kosteleckých uzenin a potom vyhnal do srubu uprostřed lesů. Poškozen Babišem se cítí i Bohumír Rada, který v reportáži tvrdí, že mu Agrofert sebral za pouhopouhou korunu Agro Jevišovice a najatí svalovci mu navíc herbicidem polili zaseté pole, aby zničili úrodu. Protože je p. Babiš vlastníkem mnoha firem, odpuzující reportáže mohou pokračovat do doby, než ČSSD dojdou peníze sponzorů, nespokojených s uzavřením penězovodů ze státní kasy.

Sobotka, dotlačen ke zdi katastrofálními preferencemi ČSSD, se dokonce ve výpadech vůči Babišovi vrací až k počátkům jeho podnikání. Po čtyřech letech vládnutí ho najednou začalo zajímat, jak vlastně k Agrofertu přišel.

Pokud by měl pan Babiš na svědomí trestné činy, jeho protivníci by během těch pěti let jeho pobytu v politice dávno policii podali podnět k vyšetřování. Jakýkoliv miliardář by musel být padlý na hlavu, aby nezaměstnal, nebo nenajal nejlepší právníky, kteří jeho činy z pohledu paragrafů usadí přesně na hranu tak, aby byly maximálně výnosné a zároveň před soudem nenapadnutelné.

Zoufalí lidé dělají zoufalé činy. Američtí poradci, zničení neustále padajícími preferencemi ČSSD, pravděpodobně Sobotkovi poradili, aby na základě jakýchkoliv smyšlenek odvolal Babiše z pozice ministra.

Zapomínají, že Češi nejsou prostoduší Američané a dokážou novinářským fíglům a politickým podpásovkám nakouknout "do ledví". Pokud bude trio S+K+S neúnavně v protibabišovském úsilí pokračovat, při podzimních volbách může hnutí ANO atakovat padesátiprocentní hranici.

Autor: Štěpán Bicera | karma: 37.71 | přečteno: 1646 ×
Poslední články autora