Štěpán Bicera

Sobotkovi vadí fígle bohatých

4. 05. 2017 17:29:44
Není prý možné honit kdejakého hospodského kvůli koruně a zároveň nechat miliardáře, aby různými daňovými triky obírali státní pokladnu o stovky milionů. Uniká mu, že EET nutí podnikatele k dodržování zákonů, zatímco

miliardáři daňovými triky, až na vyslovené primitivy, zákon neporušují. Pokud si podnikatel v souladu s legislativou sníží daňovou povinnost, je to stejně nevlastenecké, jako když politici v době, kdy je stát katastrofálně zadlužen, sami sobě navýší platy, nebo do mrtě vyčerpají všechny peníze, o kterých si sami rozhodli, že mají právo čerpat.

Sobotka předstírá pohoršení nad daňovými triky miliardářů. Zapomněl snad, že za "zlaté" mezery v zákonech, které okrádání státní kasy umožňují, je spoluzodpovědný? Ve vrcholné politice je už léta a téměř čtyři roky na místě nejvyšším. On a jeho zákonodární kumpáni nejdříve díry v zákonech udělali a štupovat je pokaždé začaly, až když se "proflákly" i k těm, kterým sloužit neměly.

Ne pan Sobotka, ale voliči by měli být pobouřeni. Předraženými nákupy letadel, obrněných vozidel, Opencard, FVE,.....či podceněnými prodeji státního majetku. I fígl s jednokorunovými dluhopisy byl vymyšlen starou gardou politiků a pan Babiš se jen na poslední chvíli přidal k zástupu těch, kteří tento trik využili.

V létech vládnutí staré gardy ještě jedna aféra nevychladla a už tu byla další a po ní další. Stát pokaždé zchudnul o miliardy a viník nebyl. Teď už tři roky panuje klid. Ke kýženému obratu došlo po vstupu hnutí ANO na politickou scénu a jeho lídr krátce na to i dokázal, že když je stát řízen jako firma, vyjde s penězi, aniž by se musel dál zadlužovat.

Autor: Štěpán Bicera | karma: 35.63 | přečteno: 1317 ×
Poslední články autora