Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Vaše hodnocení situace v Německu je skutečně brilantní:

1) Ekonomika roste, životní úroveň je vysoká. Ne všichni Němci s tím však souhlasí. Trápí je chudoba starých lidí a matek samoživitelek, nedostatečné mzdy v nejnižších profesích, problémy vzdělávacího systému, nízké důchody, migrační krize.

Znáte některou zemi před volbami, kterou by to netrápilo? Trápí to politiky, novináře atd., běžný občan se tím až tolik netrápí.

2) Pro Němce jsou volby docela důležitým "debatním" tématem a rozhodně se nebojí říct svůj názor a když ho řeknou, není to žádná společenská sebevražda. Znám zde v Čechách několik lidí (v německých firmách, i vysoce postavených), do kterých bych to neřekl, kteří se netají (ne před námi, ali i před německými kolegy) tím, že zvažují volit AfD.

Jestli jste se rozhodl opřít svůj blog o imaginárního Tomáše, tak vám sděluji, že pletete bič z výkalu a práskáním s ním jste se znečistil jenom vy sám.

2 1
možnosti
Foto

Vy se především zamyslete sám nad sebou. První slova blogu zmiňují MF Dnes. Zvláštní zpravodajka Jana Šafaříková napsala článek, ze kterého jsem čerpal právě ty údaje, které mi vyčítáte a ona si je vyslechla od samotných Němců. Tudíž tím páchnoucím bičem, který jste upletl na mne, jste se poskvrnil sám.

2 1
možnosti
TT

No to je přesně ono, já se pohybuju mezi reálnými lidmi, paní Šafaříková oslovuje zcela náhodné lidi, o kterých neví vůbec nic (to není proti paní Šafaříkové), proto to z celkovou realitou nemá mnoho společného. Nejlépe se to dá přirovnat k tomu, jak u nás chodili novináři před zákazem kouření po hospodách a ptali se lidí na jejich názor.

Situace v Německu není ani bílá, ale v žádném případě není tak černá, jak jste ji vylíčil. Rozhodně není žádné společenské stigma volit AfD ani média nejsou tak "povinně" optimistická.

2 1
možnosti
Foto

ti reální Němci, mezi kterými se pohybujete, jsou podle vás nadšení z Merkelové, z migrantů, z atentátů, ze znásilnění, z krádeží, z nepokojů, z výtržnictví.......

2 1
možnosti
TT

Ne, nejsou nadšeni (někteří z nich budou volit AfD, jak jsem psal výš), jenom jsem se ohradil proti tomu, že jste ochoten uvěřit (a předávat dál) takovému nesmyslu, že by někoho stigmatizovalo, když přizná, že volil AfD - to je naprostý nesmysl.

A nakonec se docela těším na dobu, až naše staré lidi bude trápit taková chudoba jako němce a náš vzdělávací systém se ocitne v takových problémech jako německý...

1 0
možnosti
Foto

Věřím, že u nás mnoho lidí volit KSČM ale najevo to nedává. Proč by to samé nemělo existovat v Německu u AfD, které nasazují média psí hlavu, dělají z ní krajně pravicovou stranu, neřku-li nacistickou.

1 1
možnosti
TT

Krajně pravicovou stranu z ní dělají česká média, nikoliv německá, v předvolební kampani o uprchlících skoro nešla řeč (u nás, v zemi bez uprchlíků to ovšem bude nejzásadnější téma).

1 0
možnosti
VV

Nebylo by pane Bicero lepsi cerpat informace z nemeckeho Statistickeho uradu, nez z vymyslu nejake zvlastni zpravodajky?

1 0
možnosti
Foto

jak Němci uvažují uvidíme po volbách

0 0
možnosti
Foto

13,5 % pro AfD je velmi slušný výsledek a 32, 5 pro CDU/CSU hodně mizerný.

1 0
možnosti
  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik