Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Pane autore, pochopil jste, proč lidi volí opět komunisty?Jeden citát: "Pádem komunismu se obnovily příčiny proč vznikl."

Oni lidi už prohlédli.Za komunistů bylo zle, ale dnes je ještě hůř.Lidi, kterým bylo v době revoluce 30 a trochu více a nyní odcházejí do důchodu,tak zjistili, že za komunistů se bezpečně do toho důchodu dostali.Dneska, když vám je šedesát, vás z práce propustí, protože už nepodáváte takové výkony, nestačíte tempu, jste více nemocný. A v jiné firmě vás nevezmou, protože PRO NAŠI FIRMU JSTE NEPERSPEKTIVNÍ.Nakonec vás doženou k tomu, že jdete do předčasného důchodu, ale v tu chvíli vás stát okrade, protože odchodem do předčasného důchodu se váš důchod snižuje.A tímto se stává, že i když se říkalo po revoluci, že komunisti odejdou na smetiště dějin, tak na smetiště dějin odcházejí jiné hurá strany, ale komunisti přetrvávají.

A marné je strašit lidi tím co komunisti napáchali, protože ti co straší se ohánějí jenom padesátými léty, ale že v osmdesátých letech už byl úplně jiný socialismus, tak o tom se mlčí.To na jedné straně a na druhé straně...komunisti už nikdy nebudou takoví jací byli, protože tenkrát za zády měli SSSR, v nejhorších padesátých letech Stalina a pak další představitelé SSSR, Kteří nechtěli abychom se osamostatnili.Dneska by se museli spolehnout sami na sebe.

0 9
možnosti
Foto

8-onejste trochu mimo mísu???

3 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma.

Oni lidi nevědí, co chtějí. To je známý problém neschopných lidí. Pořádný systém a dobrou společnost si lidi musí vybudovat sami.

Chlastat a brblat v začouzených hospodách, a toto obhajovat a kritizovat zákaz kouření, jak tu dělá lidem zvolený bloger roku Ladislav Větvička, nepomůže. Prý ty začouzené hospody patřily k národní kultuře. Nevím.

Při čtení článku mne napadlo tvrzení některých mých celkem neschopných spolužáků v mládí: Život je těžký bez ženské i s ženskou. Já si myslím, že ženskou si člověk musí umět vybrat, nebo ji zavčas opustit, a i bez (stálé) ženské se dá dobře žít.

Britům se nelíbí v EU. Ani se jim nedivím. Odhlasovali si Brexit. Mayová pak dokonce chtěla tvrdý Brexit a chtěla si to nechat potvrdit novými volbami. Voliči ji to nepotvrdili a konzervativci ztratili většinu v dolní sněmovně parlamentu. Uvědomili si totiž, co brexit měkký i tvrdý obnáší, a došli k závěru, že brexit se jim vlastně také moc nelíbí.

Prostě lidé nevědí, co chtějí.

3 0
možnosti
Foto

Upřesnění

Poslední věta měla být: lidé nevědí, co chtějí, a lepší život se nedovedou zařídit.

0 0
možnosti
MS

Na vojně do nás taky hustili pěkné hovadiny. Jednou se konala meziútvarová soutěž v přednesu pochodových písních a náš velitel roty (předseda ZO KSČ na útvaru) nám vnutil píseň "Dobrý den", u níž se dalo pochodovat jen na refrén, jinak to bylo jen takové soudružské sólo bez jakéhokoliv pochodového rytmu. Začínalo nějak takto "Vlaštovky se před kasárny daly do křiku, v dálce vidím světla vlaků plných dělníků, rozhlasovou půlhodinkou probouzí se les, jakoupak si zazpíváme dnes." Pochopitelně jsme se na place motali jako blbečci, ale velitel roty si to nenechal vysvětlit. :-)

0 0
možnosti
Foto

my jsme pochodovali za písně zpíváme klukům ze vší síly, že není potřeba se bát, že naše rota každou chvíli, je připravena bojovat:-)

1 0
možnosti
Foto

Já přidám jednu poznámku mezinárodní. Kdysi jsem vuodil turisty a na těch různých táborech bývalo zvykem i to že každá skupina něco zazpívá. Já v tu chvíli měl skupinu západoněmeckou, nějaké gymnázium.

A ty děti ani s pomocí profesora, nebyly štont dát dohromady jednu jedinou lidovou německou píseň.

Nakonec se profesor chopil zpěvníku a nacvičil s dětmi příšernou píseň Affen rasen durch den Wald.

0 0
možnosti
MS

Tak tady ty autorem prezentované "lidovky" taky nikdo nezná. :-)

0 0
možnosti
Foto

Vznikly tehdy i větší hrůzy, ale horší bylo, že komunisté přes všechnu halasnou a masivní podporu folkloru lidové hudbě velmi ublížili. Z repertoáru tehdy musely zmizet všechny písně, kde se vyskytovala " panenka Maria", " svatý Antoníček", Ježíš Kristus nebo svatý Petr apod. Když se podíváte do slavné Sušilovy sbírky Moravské národní písně z r. 1860, zjistíte, že většina písní tohoto druhu je nám dnes zcela neznáma. Pan Hannig má pravdu, že i přesto tehdy vznikaly krásné písně, dnes už dávno zlidovělé. Tak tomu bylo i dříve. Kdo dnes ví, že krásnou jihočeskou Už se ten Tálínskej rybník nahání....napsali na konci 19. st. dva jihočeští chasníci Martin Bláha a Jan Procházka. Oba zesnuli ve 30. letech v požehnaném věku a já doufám, že jim / a jejich potomkům / OSA zasílala tantiémy, jak se sluší a patří. Zasloužili si to.

1 0
možnosti
Foto

krásné jsou moravské lidové, mají podobnou duši jako ukrajinské nebo i některé ruské lidovky

0 0
možnosti
DP

Pane Hanning-u, tak až v dědkovských letech se teď k mému překvapení dovídám, že Vínečko bílé není původní lidová piseň, přesto že jsem ji v mládí zpíval nezčíselněkrát, jak se na náctiletého kluka na Slovácku slušelo a patřilo, a tehdy mi připadala jako "ryzí" lidovka, vzpomínám si na její podání od Jožky Severina, někdy v padesátých letech, to bylo v mých uších nedostižné.

1 0
možnosti
PB

P59e10t75r 96B96u38r13i23a86n

29. 7. 2017 12:15

Tak to je textařský masakr! ;-D

Ale docela dobře si dovedu v roli Anežky družstevnice představit herečku Jiřinu Švorcovou, která sedíc na trojnožce tahá krávě struky a u toho si pěje onu píseň o Stalinovi.

5 0
možnosti
Foto

P42e23t14r 47H17a41n14n47i76g

29. 7. 2017 11:43

Jenom pro doplnění. V těch letech vznikla i písnička, kterou složil o kousek od Boršic dál Fanoš Mikulecký a která se jmenuje Vínečko bílé. Natolik zlidověla, že si málokdo uvědomí, že není lidová. Z doby normalizace zase pochází nádherná Galánečka, kterou složil Vlasta Redl a natáčela jako svou první nahrávku skupina Fleret z Vizovic.

Jenom tím chci říct, tvořivost nějaká politická bariéra nezastaví. Jeden můj významný profesor na Hudební akademii múzických umění vždy říkal: " V omezení se pozná Mistr"

2 0
možnosti
Foto

vínečko bílé je krásná písnička a proč by nebyla lidová? Jen proto, že je známý autor? Každou lidovku složil nějaký génius, jen měl tu smůlu, že umění tehdy ještě nebylo takový byznys.

0 0
možnosti
MB

Mrtvo je a není ... Živo ! - Klasika léta, chalupa s pípou - lehké uzení , u mne dědo - spolužáci , říkám kde máte nástroje ? Odpovědi - Kytara zlomená, harmonika - díra v měchu, vytasil jsem tedy tu svou - vzali mi ji a kolovala ... Neskutečně úžasné - Od slepičky kropenaté po Popravu blond holky ! Prsty bolavé ... Pak výdobytek doby - You tube - Od Rangers po Ptáky Rosomáky ... Ohnivé vody - dojetí ... Ano p. Bicera, máte pravdu - Ráno , mrtvo a ticho v naší zahradě ! Jak je to v celé zemi, to pravda nevím ... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik