Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A nejen koroptve, křepelky a bažanty, , ale pomalu ani zejíce. A toho nevidíte v přírodě, ani v obchodě... Divná doba...:-/

0 0
možnosti

P76e68t86r 97J32í22l81e76k

23. 3. 2017 19:00

Pane autore., letošní jaro budou dobrovolně a zadarmo ochranáři opět vysazovat kilometry mezí stromky a keři, vhodný to úkryt pro všechna vámi jmenovaná zvířátka. Připojte se, budete vítán.

0 0
možnosti
Foto

kilometry mezí, na které dopadají pesticidy při postřicích polí. to je dokonalé prostředí pro výsadbu stromků. U nás v revíru jsou takto olemovány ovocnými stromky polní cesty. Bylo to za evropské dotace a ty stromky očividně trpí.

0 0
možnosti

O59n19d28ř15e23j 77N19ý36č

23. 3. 2017 18:15

Vámi zmiňované druhy jsou převážně chráněné. To že vy to nevíte neznamená že nejsou.

0 0
možnosti
Foto

když skoro nejsou, tak je jim hájení platné jak mrtvému zimník

0 0
možnosti
Foto

Řekl bych s trochou nadsázky, že jste se vypravil na komáry s brokovnicí. Paušalizujete a to této problematice nesvědčí, protože každý z živočišných druhů, které uvádíte, je velmi specifický. A to tím, jestli byl zpětně do naší přírody lidmi introdukován a nebo se z nějakého specifického důvodu sám rozmnožil a rozšířil a člověk tomu přispěl třeba obecnou ochranou nebo zákazem lovu.

Třeba kormorán do naší přírody nepatří, rozmnožil se zde sám a jeho "působení" je vysloveně negativní, nicméně se již jeho stavy korigují lovem.

U nás žije maximálně 100 rysů a odborníci uvádí, že muflon co by potrava rysa zaujímá cca 3%. Z tohoto pohledu je tvrzení, že rys vyhubil stáda muflonů úplný nesmysl. Naopak má rys velmi pozitivní vliv na kvalitu populace srnčí zvěře. Ani rozšíření dříve vzácného krkavce nepřináší žádné problémy, spíše naopak. Umělý návrat velkých šelem do přírody je problematická záležitost, protože kulturní krajina na ně už není příliš "uzpůsobena", proto takové akce probíhají v národních parcích nebo třeba velkých zalesněných plochách jako je okolí Bezdězu, kde se vlci již vyskytují. Dovoluji si také tvrdit, že šelmy nemají spadeno na ovčácké psy, ale naopak velcí ovčáci jsou spolehlivou ochranou stád. třeba skupina kavkazáků ochrání bezpečně obrovský prostor před vlky, které ani ve snu nenapadne se s nimi někde potkat.

6 0
možnosti
Foto

o muflonech to vím od lesáka ze Šumavy. Na kvalitu srnčí zvěře má dnešní životní prostředí natolik negativní vliv, že je v tak mizerném stavu, že každý kus je v podstatě už předem obětí. Před 80 lety vážilo srnčí přes 20 kg, dnes kolem 12 kg. To že mají vlci spadeno na koně a psy jsem se dočetl v mysliveckém časopisu z roku 1932.

0 0
možnosti

A vy osobně byste raději rysa střelil nebo ho nechal běžet?

0 0
možnosti
Foto

Sám do revíru chodím už jen s golfovou holí si během procházky dát na přehledných lukách pár ran a tu bych tak mohl po rysovi tak akorát hodit a riskovat, že se mi zlomí. Takže bych neudělal ani to.:-)

0 0
možnosti

"Na Šumavě byla svého času početná stáda muflonů. Padla za oběť vypuštěným rysům."

.

Napovězte mi prosím někdo, je to vážně nebo je to tak rafinovaný sarkasmus?

7 0
možnosti

Ne, to on je Bicera tak chytrej. Myslí to vážně. :-)

1 1
možnosti

Myslivna Bicera opět nezklamal. Já jen doufám, že už vás takových moc není.

3 0
možnosti
Foto

co vám v tomto blogu vadí?

0 0
možnosti
Foto

mají tady zase nějakou poruchu.

0 0
možnosti
Foto

zajíci, králíci, bažanti, koroptve, křepelky, tetřevi, tetřívci, jeřábci, .... všechna tato zvířata zmizela podstatně dříve, než se u nás znovu objevili vlci, či rysi.

Takže pláčete sice hezky, ale na špatném hrobě.

3 0
možnosti
Foto

Pokles drobné zvěře v blogu nesvádím na vlky či rysy, jen se divím, že ochránci řeší jen škodnou a osud drobné užitečné zvěře jim může být ukradený.

1 0
možnosti
  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik