Diskuse

Vraťte Krym

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

investoři se radují a to je dobře.

1 0
možnosti
Foto

Autonomní republika Krym byla de iure i de facto pevnásoučást Ukrajinské republiky. Ukrajinská ustava v č.l. 92odst. 13 a 18y jasně stanoví, že státní hranice a teritoriálnístruktura země mohou být určeny a ustanoveny pouze a jenomukrajinskými zákony. Ústava neupírá lidu možnost rozhodnout o těchtozáležitostech formou referenda, nicméně toto referendum musí být vyhlášenopříslušnými státními orgány, a jelikož se jedná o záležitostdotýkající se celého státu, musí mít taktéž možnost se k němu vyjádřitvšechny osoby, které jsou nadány volebním právem. Referendum vyhlášené krymskýmparlamentem tak v otázce zákonnosti selhává v několika aspektech –nevyhlásil jej k tomu legitimní státní orgán a možnost zúčastnit sejej byla omezena striktně na obyvatele krymské oblasti. Dále došlo k porušení Vídeňské úmluvyo smluvním právu z roku 1969, Charty OSN, a to ji v druhémodstavci prvního článku.

12 0
možnosti
Foto

Tak se dívám, pane Bicero, jak Vám roste karma.

Jsem jen zvědavý, kdo Vás obviní, že jste placeným agentem Kremlu.

Já to mám ve svých diskusích každou chvíli.

1 5
možnosti
Foto

A já skoro furt. Jen ten člověk dnes asi není u PC.

2 2
možnosti
MB

p. Bicera, Vaše argumentace nemá chybu ! Kdyby s Krymem platila - Proč se potom bránit Sudetoněmeckému landsmanšaftu ? Ty argumenty jsou pak zcela IDETNICKY STEJNÉ ! Rozdíl zde ale je ! Sranda , že Bernd Posselt - na rozdíl Vladimíra Putina - Žádné nároky vůbec neklade ! ... (viz jejich poslední úprava Stanov) ... :-)

8 2
možnosti
MD
Foto

Krym není věc, která by se mohla "předávat, vracet, darovat", atd.

Krym je země, která patří obyvatelům, kteří v ní žijí a pracují a kteří se o ni starají. A kteří také mají právo o Krymu rozhodovat a na své sebeurčení.

Víte, kam by zhruba 93% obyvatel Krymu poslalo jakoukoli "delegaci" z EU nebo USA, která by jim dnes přišla říct, že Krym musí za každou cenu znovu administrativně přejít pod správu Kyjeva?!

Nakonec, ať se tam třeba pan kníže a jemu podobní zajedou zeptat.

7 6
možnosti
VK
MD

Ukrajina a potazmo Krym byla pro nekoho jen zkouska, kam az se da, PRAVE, v tazeni proti Rusku zajit. Kdyz to nevyslo, tak se alespon zdima hadr i s vlastni spinou. Alespon neco na Rusko je a pocita se s tim, ze lide v kalupu zivota nerozlisi, koho ta spina vlastne je.

4 3
možnosti
ON

Špatně. Naopak se ukázalo kam až Rusko je schopno zajít.

3 3
možnosti
VV

Proc si u clanku s.a. Hermanka myslim, ze je to cilena provokace? A proc si to u vasich clanku nemyslim?

3 0
možnosti
Foto

Pane Vokoune, s tou Vaší ne-diakritikou je problém.

Myslel jste "u článku" nebo "u článků"?

A mně už se klepou ruce, já nezacílím pořádně.

0 1
možnosti
MV

Takže je legitimní si vzít kus cizího území jako rukojmí? A co se týká referend v bývalých sovětských republikách, ta proběhla v klidu také díky tomu, že byla bez ruských samopalů za zády...

6 1
možnosti
MB

Cizí mocnost nám sebere Jižní Moravu a nepokoje na příhraničním, Valašsku bude taky někdo podporovat. My tedy vyhlásíme volby - Chcete mne !? Ať už se N.Chruščov opil - neopil - Krym je Ukrajinský. Kam až zpátky půjdeme ? Olomouckému biskupství se vrátí Kalinigrad !? ...

3 1
možnosti
PB

.... klást Ivanům podmínky ohledně Krymu je scestné a Západ to ví !,- tak co jinýho zbejvá ?!,- zrobit z Donbasu "evropskej Libanon" a napětí přiživovat,- tím pádem se nám dostává argumentů pro politicko-výchovnou kampaň ve smyslu Ruská hrozba!

3 0
možnosti
  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik