Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J56a92r56a 90R94a73n15k

4. 2. 2017 19:35

Lidska chyba, podejte si lekare, skoda, ze nemuzete vzdy hned trvat na "druhe diagnose".

0 0
možnosti

Nejspíš vam to nebude po chuti, co napíšu, ale je známo, že pro doktory a zejména pro pojišťovny je starý člověk nerentabilni. Takže nejprve paní skoro nic nebylo, pak se zhoršila a šup s ní na LDN! Prostě ji jinde nechtějí. Je to hnus, ale je to tak.

2 0
možnosti

V poslední větě máte pravdu. Jenže i lékař je (žel) jen člověk. A člověk je tvor chybující. Stejně, jako například řidič (s obdobně fatálními důsledky.

A ty chyby neplynou za systému (jak se tady s klapami ideologie na očích snaží někteří tvrdit). Ani socialistického, ani kapitalistického.

0 0
možnosti
Foto

Systém může za to, že v Česku se doktoří k pacientům chovají mnohem přezíravěji než na Západě, když tam odejdou za praxí a výdělkem. Jak mávnutím proutku se hrubián doktor změní na laskavého lékaře. Systémová chyba.

2 0
možnosti
Foto

Typický projev systému na bázi socialismu. S tím se musí kolektivisté smířit, protože ten systém obhajují.

0 0
možnosti

Tak to buďte rád, že nežijete ve vašem milovaném Rusku...tam se vydává na zdravotnictví pouze polovina toho co u nás 3.5 procenta HDP proti našim sedmi procentům....

http://tapolitika.cz/z-domova/soucasne-deni/tady-garmoska-nepomuze-o-stavu-ruskeho-zdravotnictvi-polemika-k-rozhovoru-ktery-poskytla-halo-novinam-poslankyne-za-kscm-sona-markova/

3 0
možnosti
Foto

Rusko nemiluji, jen nesnáší demagogii a bezuzdnou manipulaci s lidským vědomím. Té jsem si za socialismu užil až až a po obratu doufal, že jsem se ji zbavil navždy. Bohužel jsem se mýlil a ta dnešní si s tou socialistickou může podat ruku.

0 4
možnosti

Nejde jen o chybu lékaře. Kraje dávali svým lékárnám nemalé částky na odpouštění regulačního poplatku, ale na personál nemají. Pokukd lékař je špatně placený, překračuje normy protože slouží šestnáctky, vyhoří. Systém ho zničí, an nemůže odvádět prvotřídní práci a za pár šupů ani nechce. Nemocnice stavějí lékárny tam, kde fungují jiné, nevydělají na sebe a na investice. Potom je jedna sestra na patro, která stihne pouze roznést prášky a přebalit pár pacientů, nic víc. Pokud podobný názor zveřejníte na veřejné schůzi, jste obviněn z šíření poplašné zvěsti. A ztichnete.

Nejste sám, kdo má stejnou zkušenost, je to dost běžné. Pokud s pacientem po mrtvici netrávíte v nemocnici celé dny, nikdo ho nenakrmí, nikdo ho nenutí pít (pokud je správě diagnostikován...), nikdo ho neučí mluvit a cvičit. Prostě jako za Albrta Schweitzera v pralese. Někdo umře, někdo se vrátí s nevratným požkozením. Prostě zdravotnictví zdarma a pro každého.

Hlavně že nám všem sníží doplatky o 100Kč za měsíc.

9 0
možnosti
Foto

je to začarovaný kruh a bohužel se na tom mizerném stavu zdravotnictví velkou měrou podepisuje demokratický systém spočívající na vůli a rozhodování většiny, o které je známo, že se s rozumem příliš nebratří. Na koupi auta a jeho provoz bez váhání dává mnoho lidí měsíčně nemalé částky, na léčení toho nejdražšího co má, odmítá zaplatit i stovku za jídlo, které by si beztoho musel jako zdravý koupit. Souhlasím s tím, že peníze by ze "Cvacha" neudělaly lepšího lékaře, ale umožnily by primářovi lempla vyhodit a nahradit lékařem. V dnešním stavu je pacient otrapa, který doktory a sestry obtěžuje. Kdyby si pacient za ošetření platil, jako musí páníček za domácího mazlíčka u veterináře, byl by v tu ránu zákazník jako je všude jinde.

1 0
možnosti
  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik