Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R40o90m26a94n 70K26o28z69e98l

24. 11. 2016 23:33

"Bez obav vyjadřujeme svůj názor" no nevím, třeba kvůli názoru můžete přijít o práci.

0 0
možnosti
Foto

to je pravda. Zaměstnavateli, učitelům a manželce se pravda říci nedá.

0 0
možnosti
Foto

Pekny clanek.

Tehdy to sice take nebylo idealni. Pri cteni jsem si vsak prijemne zavzpominal. Jsem asi Vase generace, narozen v r. 1947. Pravdou je, ze mnoho produktu (chleba, rohliky, maso, pivo

atd.) bylo poctivejsi a asi i lidi byli ve sve vetsine poctivejsi, meli se navzajem vice radi a chovali se k sobe lepe. Vyrostl jsem na malem meste, kde byla celkem dobra socialni kontrola a ucta k ucitelum, lekarum, ale i delnikum, kteri se slusne chovali a delali dobre svou praci.

Nize v diskusi pisete, ze jste i nyni se svym zivotem spokojen (mikro uroven), ale nejste spokojen s zivotem cele spolecnosti (makro uroven). K tomu osobnimu Vam gratuluji, kazdy jsme vice mene strujcem vlastniho stesti. O zivot spolecnosti jako celku mam take obavy, i kdyz doufam, ze to nakonec dobre dopadne.

K Vasemu idylickemu popisu jeste toto: po 2. sv. valce byli lide u nas, ale i v zapadni Evrope skromni. Az v polovine 60. let se ekonomika a zivotni uroven alespon na zapade pozvedla. Mrzi mne, ze poctivost a kvalita potravin a jinych vyrobku klesla. Za toto muze komerce, ale zaklad problemu je v lidech.

2 1
možnosti
Foto

J79i81ř44í 38K89i60n62d87l

24. 11. 2016 22:33

Prosím vás lidi se měli rádi ? Kde jste to žil ? Lidé se navzájem udávali. Chlepa pokud jste druhý den nakroji, tak l se vysypal a v rukách jste držel kůrku. Rohlík druhý den byl gumový, že se s ním dal hrát hokej. Pokud jste chtěl kvalitní ošetření, tak jste musel dát lékaři obálku. Výrobky byly ve většině případů zmetky. Pokud se díváté v televizi na staré týdeníky z té doby, tak tam najdete důkazy pro mé trvrzení . Každý týdeníkmarně řešil šlendrián ve výrobě, stavebnictví. Všude bujela korupce a bez korupce jste neshnal ani papír na utření zadku a dámské vložky. Prostituce byla stejná jako dnes. Říkalo se jim E 55. Na Cínovci nasedly do kamionů a u Grobiána vystoupily a druhým kamionem jely zpět. Feteoval se Alnagon s pivem a nebo se roztloukl, rozředil vodou a píchl se injekcí do žil. Nebo se bral Fermetrazin. Později začala výroba pervitinu. Injekce se braly na pohotovosti v popelnicích. Kradlo se stejně jako dnes. Nejvíce se vykrádaly obchody. To vedlo, k tomu, že VB některé prodejny napojila na signalizaci, která byla pak na operačním středisku VB a tam se hlásilo zvukovým signálem napadení prodejny a následně se na místo vyslala hlídka VB ozbrojená samopalem škorpion,

2 2
možnosti
Foto

J83i94ř53í 48K60i81n94d59l

24. 11. 2016 19:01

Příroda byla mnohem zdravější nežli dnes;-D? Pokud to myslíte vážně, tak jste musel spadnout z jahody na znak. Stačí se jenom podívat jak vypadaly Severní Čechy tehdy a dnes. Pole samá žížala ? Pokud si já pamatují, tak pole byla zničená neúměrnou chemiziací, která se rvala do půdy, aby byly vysoké výnosy, takže pole nebyla schopná absorbovat vodu a po deštích se na polích vytvářela jezera vody. Následky komunistického hospodářství trvají a odbornící hovoří o poškozené půdě na několik desítek let.

3 3
možnosti
Foto

vážený pane, mluvím o svém mládí, kdy jsem se schovával do mandlíků. Je mi 70, tak si to spočítejte. Příroda byla tehdy skutečně zdravá. Zajíců bylo ročně uloveno milion a na jejich stavech se to neprojevovalo. Koroptví ještě víc a hejna se netenčila. Když jsem byl u strýce na prázdninách, tak mne posílali se džbánkem k otevřené studánce v lukách, ze které jsem opatrně, abych ji nezkalil , nabíral vodu, která byla pitná. Všude kolem byla pole. Rybníky byly plné divokých kachen. Když se splašily, letěl po nebi tisícihlavý roj, že slunce zatmělo. Obrátka v přírodě nastala až po roce 1976 a korunu tomu nasadila doba nová. To už z polí mizí i srnčí zvěř, které ještě v roce 1989 byla v pořádku.

5 0
možnosti

A což tahle vyhrabat si díru, stlouct rakvičku, představit si ty tři páry černej koní, pane Bicero? Onehdá jste se tady kasal, jak jezdíte lyžovat do Dolomit, hrajete golf...

Tak co vlastně chcete?

1 4
možnosti

J93o86s61e90f 49N78i87k24l

24. 11. 2016 18:39

..."...vyhrabat si díru, stlouct rakvičku..." to bude asi ten "diskriminační" argumet....

0 0
možnosti

Takové typické postesknutí starého člověka. Je to logické, špatné se zapomíná, vzpomíná se na dobré. Ten věčně nadávající kremlin dole by mohl vysvětlit, jak ho mladá generace diskriminuje a kdopak to těm zahraničním majitelům rozprodal?

3 2
možnosti
Foto

Já jsem spokojen. A ti pivní nadávači ať si trhnou nohou, když chtějí ať jim praskne žilka. Je to jejich problém. Ostatně jeden tu už tu diskusi začal.

6 2
možnosti

J16o73s48e48f 22N51i64k84l

24. 11. 2016 17:47

...vy nepijete pivo..zkuste říct v čem nemám pravdu...nebojte se, já mám žilky v dobrém stavu...

0 1
možnosti
Foto

S některými opravdu drobnostmi nesouhlasím, ale vcelku máte pravdu.

Položil jste si však otázku: Proč? (to tak je)

1 0
možnosti

J25o85s28e14f 92N66i70k40l

24. 11. 2016 16:59

...ano...protože, ne člověk, ale peníze vládnou...

0 0
možnosti

J89o36s15e10f 21N55i94k91l

24. 11. 2016 16:45

R^...žijeme si lépe...zvykli jsme si na "konzumní způsob života"...kupujeme co nepotřebujeme...máme nevychovanou mladou generaci, která diskriminuje seniory...naše zemědělství bylo natolik utlumeno, že se stáváme závislí na dovozu potravin...naše školství je na tom hůře než před dvaceti lety...střední učňovské školství přestalo plnit svoji funkci...nerostné bohatství nepatří všem...nejlepší půda je zastavěna sklady a rozprodává se zahraničním majitelům...vodovodní a kanalizační síť z velké části nepatří našim firmám (zahraniční firmy do oprav neinvestují)...bydlení a energie jsou příliš drahé...zisky vytvořené našimi lidmi odcházejí do ciziny...počet obyvatel, kteří se octli na hranici chudoby, přibývá...hazard...drogy...kriminalita...máme se dobře!!?

6 5
možnosti
Foto

Ty mínusy potvrzují větu z blogu...lidé na sebe z různých příčin nevraží... Píšete nevyvratitelnou pravdu a řada lidí vám dává mínusy jen proto, že vás mají strčeného do mínusového šublíku.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS