Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RE

Vždyť to taky netvor je. A z Filipín udělá čínskou zámořskou provincii.

0 0
možnosti
Foto

zatímco jinak by to byla americká:-)

0 0
možnosti
PB

...... na můj vkus je trochaj divokej a velkohubej,- zbytečně přikládá pod kotel a diplomatickej slovník mu je evidentně cizí,- ..... uvidíme, kdo mu srazí kohoutek ?!

1 1
možnosti
Foto

J90a83k80u53b 78R22o48t16h

21. 10. 2016 11:32

No, když to tvrdí politik, pro kterého je Hitler vzorem, tak muší bejt pravda, pane vedoucí.:-/

1 0
možnosti
Foto

Alebo nebude žiaden zásah, z Filipín bude Venezuela 2 a úderníci sa zase budú sťažovať na embargá. :-)

3 0
možnosti
VV

Jo jo, není nad to vybrat si dobrý tým. Teď už se nebudou muset Filipíny s Čínou soudit o sporné ostrovy v Jihočínském moři. Jako noví přátelé je prostě Číně rovnou odevzdají bez řečí a soudů. A těch čtvrt miliardy dolarů ročně z rozvojové pomoci z USA, EU a Kanady jistě rád zaplatí Putin. Vždyť to akorát tolik, kolik mu ještě zbývá v devizových rezervách Ruska, tak proč by je nedal novému kamarádovi.:-)

Mimochodem, Duterte měl hlavně vždycky úzké vazby na komunisty a dnes je má i ve své administrativě, a svou politickou kariéru postavil na "komandech smrti" mimojustičně vraždících každého, na které někdo nalepil nálepku "nepřítel". Běžným lidem taková "rychlá 'spravedlnost'" imponuje a odvrácenou stránku lynče neřeší.

2 0
možnosti
Foto

Váhám co bych měl raději. Zda mimojustiční proces nebo českou variantu dvacetiletého vyšetřování a souzení končící prezidentovou amnestií. Těžká volba.;-)

1 0
možnosti

Hodně se tomuto tématu věnovali na Sputniku...to až zase budete mít informační nouzi, soudruhu inženýre....

5 0
možnosti
SB

Je mi velice líto, že Amerika prohrává a že Evropa jde do kytek. Ale je to naprosto logický důsledek toho, že Západ o vítězství ve studené válce začal krasořečnit místo toho, aby nadále pracoval na svém vlastním rozvoji. Když Zátopek vyhrál tři zlaté na olympiádě v Helsinkách, hned po olympiádě pokračoval v tréningu a výsledkem bylo, že o dva roky později do jeho sbírky medailí přibyla ještě jedna zlatá a jedna bronzová z mistrovství Evropy. Kdyby si myslel, že další medaile už přijdou samy a že už nemusí trénovat, tak by ty dva cenné kovy o ty dva roky později nepřivezl.

Po vítězství Západu ve studené válce jsme se my jako Evropa oddali krasořečnění. Jeden z našich předních politiků neustále hovořil o "vyšších morálních výzvách" o "elitním klubu států", ba dokonce i o takovém naprostém nesmyslu, který si sám vymyslel "nepolitické politice". Ohledně těch "vyšších morálních výzev" je to nesmysl. Svět je takový, jaký je, není úplně nemorální, ale ty nedostatky, které z tohoto hlediska má, už nikdo neodstraní, protože taková je lidská přirozenost. Dokonalí nebudeme nikdy, a tudíž dokonalý nebude náš svět. Ale kecání o těch vyšších morálních výzvách odvádí pozornost od nezbytnosti nadále pracovat.

My jsme kecali o morálce, když se objevil nějaký politik, který začal říkat, že svět vypadá jinak a že EU na podobných principech nikdy nebude moci úspěšně fungovat, tak se na něj hned věšela psí hlava, že prý je agentem Ruska. V USA to asi bylo podobné.

A i v těchto internetových diskusích třeba já jsem sklízel nálepku rusofila, když jsem tvrdil, že tato cesta k cíli nepovede. Vůbec jsem nechtěl posílení Ruska a Číny, pouze jsem tvrdil, že při této stupidní evropské politice k tomu dojde. A byl jsem urážen jako bolševik a rusofil.

A výsledek? Čína a Rusko méně kecaly a více na sobě pracovaly. Sice nadále ještě mají za námi ztrátu, ale to je pouze dědictví minulosti, nikoli ztráta z posledních 30 let. Nyní USA ztrácejí pozice na Filipínách, Evropa si neví rady s migranty.

4 0
možnosti
ZH

Jestli bude Amerika chytrá, tak se chytí příležitosti a vykašle se na celé Filipíny. Tam se stejně jen střídají diktátoři. :-/

5 0
možnosti
MD

Tech 'Amerik' je v USA nekolik. Pokud prohravaji, tak jen nektere. Tech ostatnich, rekneme 'normalnich', se to tyka jen okrajove.

0 0
možnosti
JH

J83a75n 24H70y34n95e16k

21. 10. 2016 10:21

Jestli je to tak, jak píšete, tak se mýlit určitě nebudete. Bohužel jsme masírováni každý den a každou hodinu proamerickou ideologií. Ne k Číně jsme servilní, ale k USA. Jak se říká, všeho moc škodí. Bohužel našemu národu a potažmo ještě státu chybí rozumní politici, kteří budou prosazovat zájmy našeho lidu a i zájmy Evropy, která nebude existovat v součinnosti a kooperaci se všemi státy Evropy, Rusko nevyjímajíc.

0 0
možnosti
Foto

jsem zvědav, zatím to tak bylo. Jen se nějaký státník odmítal uklánět Bílému domu, tak byl dán do klatby.

1 1
možnosti
  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik