Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J18a71n 20P45a11l30l84a44s

11. 4. 2016 21:28

Dobrý večer, kdysi mi ve schránce přistála brožurka od MPSV o různých dávkách. Nestačil jsem se divit, kolik jich v té době existovalo. Nevím, jak je to nyní.

Dokázal by někdo spočítat, na kolik si může přijít nesezdaný pár v důchodovém věku, kdy on je invalida, ona o něj pečuje, adoptují děti své svobodné dcery atd.? Včetně příspěvku na bydlení, pomoci v hmotné nouzi a jak se to vše jmenuje?

0 0
možnosti
Foto

Ach jo se hodí. Je skutečně hodně lidí, kteří tomu věří. Tomu, od koho jsem maily dostal, jsem přeposlal adresy, které takové bludy vyvrací.

0 0
možnosti

Ano, vysvětlení by mělo být časté a hlasité, protože ne všichni si vyvrácení těchto mýtů přečtou na netu. Ano, nepracujícím se bere za základ průměrná mzda, ovšem to jim je málo platno, když nemají odpracovaná léta. Jako náhradní doba se započítáva pouze snad rok na sociálce. Raději si to najděte na netu, než aby jste mi pak nadávali. Závěr věci je, že pracovat se s ohledem na výši důchodu oplatí.

Těm, co byli celý život na sociálce ale stejně budeme nadále hradit pobyt na sociálce do konce jejich dnů. Nicméně , dobře ve smyslu jak si to představujeme my , co máme štěstí patřit ke středí třídě , z těchto příspěvků žít moc nelze. Přežívat na cigaretách a desítce lahváči ano.Většina těch osob je ale stejně nazaměstnatelná ve společnosti, kde se náklady v podnikání počítají, protože jsou bez valného vzdělání a bez valnějších schopností. Vyžadovali by trpělivou sociální práci a to je jednodušší je uplácet.Nejhorší je, že na tuto úrověň skluzává víc a víc rodin, které ještě nedávno byly schopny fungovat.

1 0
možnosti
Foto

tady je to podáno srozumitelně. Dospěl jsem k závěru, že člověk, který nikdy nepracoval nedostane žádný důchod. Jen pochybuji, že to platí i pro tý oný.

0 0
možnosti

Proč si to nevypočtete podle zákona?

http://www.zakonyprolidi.cz/cs/1995-155#cast4-hlava1

Není to velký problém.

0 0
možnosti

Jistě, jde to, ale kolik lidí to udělá. Autor má pravdu v tom, že taková informace do sledovaných médií utne spekulace, ale dle mého , také nastaví zrcadlo systému.

Mám drobnou pochybnost, že by se interpelace podařila, neb se nevysloveně bude týkat určité skupiny osob a jakákoli výše důchodů za nepráci bude předmětem cílených diskusí. Nejspíše by zůstalo u písemné odpovědi.

2 0
možnosti
Foto

Tak ty emaily přepošlete svému poslanci s žádostí, aby pana ministra písemně interpeloval.

1 0
možnosti
Foto

:-)teď jste mne zaskočil. To bych si musel zjistit, komu patří zadek, kterým zatěžuje poslaneckou židli, nebo komu patří šrajtofle, do které proudí všemožné platy a náhrady.

2 1
možnosti
  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik