Diskuse

Giordano Bruno

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J69i15r72i 17C79e45e

17. 2. 2015 20:40

Je třeba neustále připomínat zločiny katolického kléru ve středověku. O to víc pak vynikne kontrast mezi tehdejší praxí a dneškem, kdy církevní hodnostáři hlásají toleranci a respekt k jiným vyznáním.

Jinak masakr Valdenských mi připomíná soudobou praxi jistého blízkovýhodního chalífátu...

0 0
možnosti
Foto

Ano už jsem to kdysi porovnával. Jako kdyby si takovou fází musela všechna učení projít

0 0
možnosti
Foto

Člověk, který jde proti mainstreamu vždy riskuje pomstu tupců. V dobe Giordana Bruna byla ta pomsta velmi krutá, dnešní oligarchie již zdegenerovala a nemá na to žaludek.

0 1
možnosti

Každá totalitní moc je špatná. Církevní nevyjímaje. Podle Hunta je dokonce papežský Řím tou předpovězenou děvkou ze Zjevení.  Křesťanská církev nikdy neměla držet politickou moc. Pokud nestačí prosté přijetí slova Kristova evangelia, pak nepomůže nic. Kristus kázal, jako syn tesaře, a zástupy žasly, neb jeho slovo mělo MOC. Jenže politickým, totalitním  angažmá církve se církev zkompromitovala, zapletla s tímto světem a tak sůl ztratila svou chuť a lidé ji zcela přirozeně pošlapali.  Tudíž není divu, že na podobný mocný efekt, Kristova kázání, by dnes někteří křesťané potřebovali spíše tanky...:-/  !!

3 1
možnosti
Foto

Giordano Bruno byl kněz,dominikán a  byl stíhán a hledán jako vrah, který zabil převora Dominikánského kláštera, které ho hodil do Tibery. Za to byl hledán církví a světskými soudy po celé Evropě.  Zabýval se hermentismem, magiií,kabalou, okultismem. To bylo podle církve kacířstí.  Na jeho teorii o nadčlověku navázal Hitler. Vyhýbal se mu jak Galileo, Koperník nebo Kepler,  budil nevoli, protože tvrdil,ale nedokazoval, napadl autority, vyvolálval sknadály. Na druhou stranu mu nelze upřít, že jako první vyslovil myšlenku o nekonečnosti vesmíru, že slunce je mnoha zhvězd ve vesmíru.

8 1
možnosti

J60i35r45i 74K81u45c36e38r92a

17. 2. 2015 14:35

tvrzení o tom, že vraždil, vychází z práce jediného historika, tuším američana; za vraždu nebyl souzen, byl prostě zavražděn katolickou církví; ta v té době měla některé metody "ovládání" stejné, jako autoritářské režimy naší doby; mezi odsouzením JB a např. M.Horákové jsou v postupech a argumentaci soudců a katů (včetně jejich morálních kvalit) jen minimální rozdíly;

katolické církev se vraždění již dávno zřekla, což ji slouží k dobru; ale hájíte neobhajitelné, jako Ransdorf s Grebeníčkem.

6 3
možnosti
Foto

J82a14k27u63b 26R45o51t87h

17. 2. 2015 14:09

Tak nějak jste zapomněl uvést, že GB byl primárně obviněn z vraždy, kterou s největší pravděpodobností spáchal. :-/ Skutečně jde o opomenutí?

7 2
možnosti

Přesně. A postupně utekl ke kalvinistům, luteránům a anglikánům a od všech musel utíkat, protože všichni ho shledali být lumpem. Vrah, zhýralec, zloděj, špion a intrikán...

2 0
možnosti