Takové nádherné děti

Prohlásil prezident USA nad snímky mrtvých dětí, údajně zasažených bojovou chemickou látkou a dal povel k zahájení vojenské operace. Nedávno při útoku na evakuační autobusy zabili přes šedesát dětí. Byly snad ošklivé, protože krom

věcného konstatování se žádná emotivní reakce médií nekonala a ani D. Trump nenechal odpálit rakety na území povstalců. Počet všech mrtvých byl dokonce vyšší než v předchozím případě s otravným plynem a přesto pár dní poté jakoby žádný atentát nebyl. Tyhle děti byly určitě pro své nejbližší stejně krásné jako ty zabité plynem. To samé platí pro všechny děti padlé během téhle kruté, nesmyslné a do nekonečna protahované války a nakonec ve všech válkách. 

Proč evropská média nerozmazávají tuhle novou hrůzu se stejnou náruživostí jako tu se sarinem? Chce snad prezident USA tvrdit, že ho popudí jen smrt dětí nádherných, zatímco tyhle krásné nebyly? D. Trump měl i tentokrát zaútočit bez jakéhokoliv vyšetřování Tomahawky, pro odstrašení povstalců či islamistů od dalšího a dalšího repete. Riskoval by v tomto případě určitě mnohem méně, že se splete, než v raketové reakci na otrávené sarinem.

 

 

 

  

.

 

Autor: Štěpán Bicera | středa 19.4.2017 8:13 | karma článku: 34,34 | přečteno: 889x