USA vyhlásily válku Sýrii

Jen tak se dá označit bezprecedentní útok šedesáti raket Tomahawk na syrské svrchované území. Je to stejný čin, jako když SSSR před desítkami let napadl Afghánistán. Tehdy to od celého "kapitalistického" světa pořádně schytal.

Současný svět měří dvojím metrem. Hodně natažený existuje pro jednání Ruska a jeho přívrženců, zatímco činy Spojených států a jeho stoupenců se měří šuplerou. Jak mohou evropské země americký útok schvalovat? Jak mohou USA, jen tak mírnixdírnix, vypálit rakety na cizí území? 

Odkud má D. Trump jistotu, že bombu se sarinem svrhlo syrské letectvo? Nezopakovala CIA blamáž s iráckým jaderným programem? I kdyby objektivní vyšetřování potvrdilo, že chemickou zbraň svrhlo syrské letectvo, Spojené státy nic neopravňuje odsouzeníhodný čin svévolně raketami trestat.  

Copak USA nestačí, jak po jejích zásazích dopadla Libye či Irák? Názor, že v tom nebyla sama, neberu. Spojenci ji pokaždé dělali stejné "křoví", jako u nás v srpnu 68 posloužila Rudé armádě vojska států Varšavské smlouvy.

K čemu si svět financuje nemalými prostředky Organizaci spojených národů, nebo Radu bezpečnosti, když si USA dělá, co je napadne a nikoho se předem neptají?

Může se svět divit zoufalým muslimům, když na ukázky světu nadřazenému násilí reagují atentáty? Kdo seje vítr, sklízí bouři. Spojené státy po léta vítr rozsévají. Pokaždé však dostatečně daleko od svého území, aby vzniklou bouři sklízeli ti kolem.

 

 

Autor: Štěpán Bicera | pátek 7.4.2017 11:22 | karma článku: 38,42 | přečteno: 1310x