Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Báli jsme se atomové

Místo ní začala partyzánská. Nerespektuje zásady "rytířského zabíjení" zakotvených v Ženevské konvenci. Útočí do zad nevinných. Lstivě, zákeřně, bez varování. Kdykoli, kdekoli, jakkoli. Útočníky neprozradí ani  neevropský vzhled.

Stejně vypadajících jsou v dnešní Evropě miliony. Právě teď policie intenzivně pátrá po jakémsi Amrim. Přitom takových "Amrimů" je nejen v Německu, ale i ve Francii, Anglii, Belgii, Dánsku, Norsku, Švédsku, Kosovu, Albánii, Rusku na desítky milionů. Těžko poznat, kterého z nich právě zradikalizoval další rozumu zbavený imám a jakou ho pověřil akcí.

Naposledy byl vražednou zbraní kamion. Aby byli politici z obliga, krátce na to se v evropských městech nastavěly u příjezdů k vánočním trhům betonové zátarasy. Až zaútočí sebevražedným odpálením, začne policie kontrolovat  nadměrně obézní chodce. Pokud půl města otráví jedem ve vodovodním řadu, zveřejní pokyny jak zacházet s vodou. Až zamoří hypermarkety antraxem....

Anise Amriho měla německá policie v držení už několikrát. Naposledy ve vyhošťovací vazbě v Ravensburgu. Vysídlit ho však neměla kam. Tunisko, jím naposledy uváděná otčina popřelo, že by byl jeho občanem. Bohužel, s ohledem na počet berlínských obětí se hodí napsat dvanáctkrát bohužel, tohle v Německu stačí k propuštění člověka, o kterém se ví, že: 1) v Itálii strávil 4 roky ve vězení za podpálení školy 2) je napojený na salafisty, 3) je v hledáčku protiteroristického střediska z důvodu podezření z přípravy činu, ohrožující bezpečnost země.

Partyzánským útokům zabránit nelze. Policií vypsaná odměna sto tisíc EUR za informaci vedoucí k dopadení Amrima možná prověří, zda se tato suma rovná "třiceti stříbrným", za které se muslimům už vyplatí zradit souvěrce. Kde jinde by se taky mohl Amrim ukrývat, než u jednoho z desítek milionů muslimů nastěhovaných během sedmdesáti poválečných let do Evropy. Doufejme, že slíbených sto tisíc EUR k dopadení muže šesti identit postačí. Tunisana, nebo ?Egypťana, ?Libanonce, ? Maročana, ?Libyjce, ? Alžířana. Silně pochybuji, že by německá policie s pomocí soudních znalců nepoznala podle mluvy, v jaké zemi se Amrim narodil. Promluví-li na mne "Ostravak razem poznam s kym mam co do činěni". Poznám i "zpívajícíííího" Pražáka či Západočecha ze z Plzně a to budou všichni mluvit stejně jako já česky.

Kolikrát bude ještě třeba vyplatit další a další statisíce EUR, než evropským politikům dojde, že skončil čas prázdných gest a vět. Když německý prezident Gauck prohlásil: " Stojíme na pevném základě a stojíme společně", měl výjimečně pravdu. Už desetiletí jen stojí, zatímco teroristé cílevědomě postupují.

 A. Merkelová si také přiložila polínko:" Vím, že by pro nás všechny bylo těžko snesitelné, kdyby se prokázalo, že teroristickou akci spáchal člověk, hledající v Německu ochranu a azyl."

Vůdce s charakterem by si posypal hlavu popelem a přiznal barvu: "Myslela jsem, že tihle lidé táhnou do Německa za ochranou a azylem, zatímco oni sem přišli kvůli teroru. Spletla jsem se a proto odstupuji."

 

 

 

 

Autor: Štěpán Bicera | čtvrtek 22.12.2016 11:28 | karma článku: 33,99 | přečteno: 922x
  • Další články autora

Štěpán Bicera

Selské baroko. K22 Tři pohřby.

Pozoruji hospodskou pečlivě točící pivo a přemítám, proč Jednota, dokud ji hospoda patřila, nenabídla také vedle desítky i dvanáctku a polotmavé. Už se nese a vidím, že rozjásaný nemusí být jen obličej, ale i chůze.

2.2.2024 v 16:16 | Karma: 0 | Přečteno: 14x | Diskuse

Štěpán Bicera

Selské baroko K21 Nenahraditelné ztráty

Slunce se dotklo okrajem Svineckého lesa v místech, kde se říká Na Americe. Za pět minut se schová za špičkami stromů a po chvíli ho bude následovat i Večernice. Za spoustu let se nebeské představení téměř nezměnilo.

7.8.2023 v 7:47 | Karma: 0 | Přečteno: 43x | Diskuse

Štěpán Bicera

Selské baroko K 20 Zanedbatelné ztráty

Ostře znějící výstřely nemohly být z brokovnice, ale nepřipomínaly ani rány z kulovnic. Zkusil jsem si vybavit střelbu ze samopalu vzor 58, ale od vojny už uteklo příliš času, aby se mi to povedlo. Manželce jsem namluvil,

17.11.2022 v 13:27 | Karma: 0 | Přečteno: 61x | Diskuse

Štěpán Bicera

Selské baroko K 19 Přijde hic

Dvířka do dvora visela jen na horní skobě a při otevření hlasitě zaskřípala. Sténající pant jsem použil místo zvonku, ale ani po opakovaném zavrzání se Bašta neobjevil. Nezbylo, než na nevábně vyhlížející dvůr vstoupit.

23.4.2022 v 12:00 | Karma: 3,11 | Přečteno: 118x | Diskuse

Štěpán Bicera

Selské baroko K18 Špitál

Šipka s nápisem onkologie nás zavedla ke vchodu do nevábně vypadajícího pavilonu, kolem kterého byly o zeď opřené tyče s cedulkami "pozor, padá omítka". Jakmile jsme vešli do vestibulu, Kubík vyvalil oči na pacientku v županu.

20.1.2022 v 13:38 | Karma: 0 | Přečteno: 132x | Diskuse
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Největší hrozbou je ruský imperialismus, řekl Lipavský v Budapešti

26. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  11:44

Český ministr Jan Lipavský na setkání se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem uvedl, že...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  11:26

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  11:11

Přímý přenos Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Kdo je Matěj Ondřej Havel? Skaut a učitel dějepisu může nahradit Langšádlovou

26. dubna 2024  10:37

Za jeho životopis by se nemusel stydět ani Mirek Dušín z legendárních Rychlých šípů. Nástupcem...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik