Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co bych si rád od p. Babiše přečetl

Poslanci schválili zákon cílený na lídra ANO. Voličům tak dali najevo, jak moc jim pan Babiš překáží. Proč chtějí "odstřelit" ministra financí, kterému by naopak měli, jako vlastenci, za dosažené výsledky uznale klepat na rameno?

Nevadí jim, že je bohatý. Po čtvrtstoletí, stráveném v "banánové" politice, určitě nejsou chudí. Nevadí jim ani EET, i když je využíváno k osočování, stejně jako před časem "Čapí hnízdo". Politikům především vadí, že jim ANO v čele s Babišem kouká na prsty a zabraňuje  tak "kouzlům", ve kterých se milióny ztrácí v "klobouku".

V reakci k předváděnému běsnění bych rád od pana Babiše četl následující blog:

"Vážení občané a voliči Česka. V posledních parlamentních volbách dali mnozí z Vás hlas hnutí ANO. Věděli jste, že jeho lídr vlastní významné zemědělské a potravinářské firmy. Byli jste si zároveň vědomi, že dává práci tisícům lidí a na oltář vlasti ročně pokládá stovky milionů. Upřednostili jste podnikatele s řádně zdaňovaným a veřejně známým majetkem, před politiky spojenými s pochybnými lidmi, podezřelými kauzami, předraženými zakázkami a nákupy. Kteří si na pořizování drahých nemovitostí jako půjčují od známých, aby se jich nikdo nemohl zeptat, kde na to vzali. Jen co jim však ve volbách zatnete tipec, či jinak přijdou o politickou živnost, nakupují domy u pláží, jezdí superauty a jak mávnutím proutkem jsou z nich zámožní rentiéři.

Věřím, že vaši důvěru hnutí ANO nezklamalo. Od vstupu do politiky jsme kladli maximální důraz na to, aby "banánové" a napůl rozkradené Česko nastoupilo cestu k civilizované, slibně se rozvíjející zemi. Mohli jste si všimnout, že z politiky, ke smutku dinosauřích stran, zmizely podezřelé kauzy. Partaje, dříve překypujicí penězi, řeší najednou jejich nedostatek. Proč tomu tak je?

Svůj vstup do politiky jsem v televizním vystoupení vysvětlil nechutí platit politikům 12% úplatky za poskytnutí dotací či státních zakázek. Doslova jsem tehdy prohlásil, že dokud chtěli 3%, dalo se to ještě v účetnictví zakamuflovat. Politici, jako pan Kalousek, vůči mně vyhrabali letité "Čapí hnízdo", aby mne zdiskreditovali. Proč mne na základě tohoto výroku neobvinili z úplatkářství? Protože by sami museli čelit obvinění z korupce.

Musel jsem jim solit, protože to tak dělala konkurence a její bezskrupulózní firmy by ty moje rychle převálcovaly. Zásadovost by v té prohnilé době znamenala úpadek a likvidaci.  Nyní ti samí politici moje firmy odstřihli od dotací a státních zakázek. Chtějí mne tímto krokem z politiky vyhnat, aby se mohli vrátit se do blahých časů nehorázného bohatnutí. Zákon namířený proti mé osobě necháme ještě prověřit ústavním soudem a pokud se i ten zařadí do "protibabišovské koalice", bude to pro mne potvrzení, kam až, během čtvrtstoletí vládnutí ODS a ČSSD, tato země klesla.

Tímto blogem se obracím nejen k našim voličům, ale i ke všem, kteří mi ještě z různých důvodů nevěří. Během tří let jsme dokázali , že se stát dá řídit jako firma. S důrazem na prosperitu, produktivnost, ziskovost. V profitující ekonomice se vytvoří dostatek zdrojů, ze kterých se dá i bez zadlužování odsypat těm, kteří se nenarodili jako talentovaní, podnikaví, či zdraví jedinci. Pro budoucnost naší země je to mnohem lepší řešení, než si hlasy většiny a menšin kupovat "dárky" za cenu strmě rostoucích státních dluhů.

"Lex Babiš" sjednotil do jednoho šiku "koaliční" ČSSD a KDU-ČSL, spolu se všemi opozičními stranami. Potvrzují nám, že snaha o poctivou, nekorupční politiku míří správným směrem. Je to i povzbuzení pro naše příznivce. Hlavně by to však měl být signál pro všechny, kteří ještě volili jinak. Měli by pochopit, že poctivá politika nejde prosadit v koalici s partajemi, které prošly obdobím, kdy byla politika až okatě propojena s podsvětím. Novopečený, ale po období socialismu bezpochyby hodně chudý politik, po Listopadu snadno podlehnul mámení mamonu nabízeného štědře ze zákulisí. V greenhornské prostotě netušil, že se jednou provždy zaprodává bývalým vekslákům a vyvrhelům.

Existuje rčení, "kdo jezdí na tygru, nemůže slézt". Třebaže je z Indie, na dosavadní české politické scéně se v plné míře potvrzuje.

Vím, že v Česku je naprostá většina lidí rozumných a poctivých. Pomozte nám svými hlasy při kydání špíny z politické scény. Důvěřujte hnutí ANO a jeho lídrovi, stejně jako my věříme vám.

Autor: Štěpán Bicera | středa 30.11.2016 9:45 | karma článku: 24,73 | přečteno: 633x
  • Další články autora

Štěpán Bicera

Selské baroko. K22 Tři pohřby.

Pozoruji hospodskou pečlivě točící pivo a přemítám, proč Jednota, dokud ji hospoda patřila, nenabídla také vedle desítky i dvanáctku a polotmavé. Už se nese a vidím, že rozjásaný nemusí být jen obličej, ale i chůze.

2.2.2024 v 16:16 | Karma: 0 | Přečteno: 14x | Diskuse

Štěpán Bicera

Selské baroko K21 Nenahraditelné ztráty

Slunce se dotklo okrajem Svineckého lesa v místech, kde se říká Na Americe. Za pět minut se schová za špičkami stromů a po chvíli ho bude následovat i Večernice. Za spoustu let se nebeské představení téměř nezměnilo.

7.8.2023 v 7:47 | Karma: 0 | Přečteno: 43x | Diskuse

Štěpán Bicera

Selské baroko K 20 Zanedbatelné ztráty

Ostře znějící výstřely nemohly být z brokovnice, ale nepřipomínaly ani rány z kulovnic. Zkusil jsem si vybavit střelbu ze samopalu vzor 58, ale od vojny už uteklo příliš času, aby se mi to povedlo. Manželce jsem namluvil,

17.11.2022 v 13:27 | Karma: 0 | Přečteno: 61x | Diskuse

Štěpán Bicera

Selské baroko K 19 Přijde hic

Dvířka do dvora visela jen na horní skobě a při otevření hlasitě zaskřípala. Sténající pant jsem použil místo zvonku, ale ani po opakovaném zavrzání se Bašta neobjevil. Nezbylo, než na nevábně vyhlížející dvůr vstoupit.

23.4.2022 v 12:00 | Karma: 3,11 | Přečteno: 118x | Diskuse

Štěpán Bicera

Selské baroko K18 Špitál

Šipka s nápisem onkologie nás zavedla ke vchodu do nevábně vypadajícího pavilonu, kolem kterého byly o zeď opřené tyče s cedulkami "pozor, padá omítka". Jakmile jsme vešli do vestibulu, Kubík vyvalil oči na pacientku v županu.

20.1.2022 v 13:38 | Karma: 0 | Přečteno: 132x | Diskuse
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:50

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik